4 tips voor het geven van een massage

Een massage geven lijkt in eerste instantie niet zo lastig. Toch zijn er veel mensen die het lastig vinden om een goede massage te geven. Direct een massage uit Waalwijk geeft je een aantal tips waardoor het een stuk makkelijker en fijner wordt voor degene die wordt gemasseerd. 

Hou het stil tijdens een massage

Eén van de ergernissen van mensen die gemasseerd worden is het praten tijdens een massage. Tijdens een massage willen mensen lekker kunnen ontspannen en liever geen gesprek voeren. Zet daarom een lekker rustig muziekje op de achtergrond aan en hou het voor de rest lekker rustig.

Verbeter je massage skills met een cursus

Je kunt allerlei technieken onder de knie krijgen als je een goede cursus neemt. Vaak duren deze cursussen maar een aantal avonden en binnen een paar uur pik je de fijne kneepjes van het vak al op. Zorg wel dat je de technieken uit de cursus goed onthoudt of opschrijft, zodat je ze later nog eens kunt bekijken.

Gebruik goede massage olie

Voor je partner kan het vervelend zijn als je geen of de verkeerde massage olie gebruikt. Gebruik daarom de juiste massage olie. Probeer eens wat verschillende uit, zodat je zelf de verschillen ervaart. Daarnaast is niet elke huid hetzelfde, je kunt dus wisselen met de olie.

Zorg voor een fijne omgevingstemperatuur 

Als je een langere tijd aan het masseren hebt, heb je het waarschijnlijk snel erg warm. Daarom is het belangrijk dat zowel jij als degene die de massage krijgt het niet te warm krijgt. De perfecte temperatuur ligt ongeveer rond de 23 graden celsius. Dit is net wat warmer dan een kamertemperatuur.

Met bovenstaande tips kun je zelf aan de slag met het geven van een massage. Geef met deze tips je partner eens een massage en zorg dat je wat feedback krijgt, om de volgende keer jezelf te overtreffen!