Afvallen dankzij kou: kan dat echt?

cryo21

Ja, tegenwoordig kan het echt. Afvallen is en blijft voor veel mensen een lastige opgave. Sapkuurtjes, supplementen of een dieet zonder koolhydraten. Dit is slechts een kleine greep uit een tal van zinloze hypes deze dagen. Je zult inderdaad snel je overtollige kilo’s kwijtraken, maar wel met een slecht humeur en een jojo-effect als gevolg. Dankzij een aantal sessies cryotherapie in Amersfoort hoeft dit gelukkig niet meer. Gemakkelijk en blijvend afvallen zonder dieet is vanaf nu namelijk binnen handbereik.

De behandeling

Bij cryotherapie draait het simpel gezegd om het bevriezen van de vetcellen. Hierdoor kun je op een gezonde en makkelijke manier afvallen zonder te sporten of slopende diëten te volgen. Het is een pijnloze behandeling die tot maximaal 30 minuten duurt. Tijdens de behandeling worden de vetcellen op specifieke plekken bevroren. Als gevolg daarvan sterven ze af. Je lichaam voert de afgestorven cellen vervolgens op een natuurlijke wijze af. Zodra de vetcellen verdwenen zijn komen ze bovendien niet meer terug. Dankzij de kou moet het lichaam namelijk harder werken om zich warm te houden. Hierdoor wordt de stofwisseling geactiveerd en zal je calorieën gaan verbranden zonder dat je beweegt. Daarnaast maakt de schildklier extra thyroxine aan waardoor vetzuren worden gemobiliseerd. Op die manier kun je het lichaam helpen om af te vallen.

Cryotherapie als alternatief voor liposuctie

In tegenstelling tot liposuctie is Cryolipolyse een uitwendige behandeling. Hier komt dus geen operatie of naald aan te pas. Dat betekent niet alleen een veiligere manier om die slanke taille terug te krijgen, maar ook een veel prettigere manier! Door je vet te bevriezen verlies je centimeters en wordt de versteviging van je huid bevorderd.

Op welke plekken kan het ingezet worden?

Cryotherapie kan toegepast worden op iedere zone die jij ziet als een ‘probleemzone’. Of je nou af wilt van een buikje, de lovehandles of slankere bovenbenen wenst. Het kan allemaal.

De voordelen

Cryotherapie brengt een heel aantal voordelen met zich mee: Het is een snelle en pijnloze behandeling Er is geen herstelperiode zoals bij liposuctie Geen bijwerkingen of complicaties Al na 1 behandeling zichtbaar resultaat Naast het afvallen, kan cryotherapie ook helpen bij tal van andere problemen:

  • Kou kan zorgen voor een betere en diepere slaap
  • Het geeft serotonine en endorfine een boost
  • Cellulitis wordt tegengegaan
  • Cryotherapie verlicht chronische spierpijn
  • Kan helpen bij de verlichting van brandwonden