Cursus Masseren

Masseren is het toepassen van handelingen met de hand op de weefsels van het lichaam om zo het welzijn van de gemasseerde te verbeteren. Of je nou een blessure hebt of even helemaal tot rust wil komen, massages kunnen deze wensen vervullen. Hoe moet je eigenlijk masseren? Er wordt een cursus masseren aangeboden die men ondersteunt in het eigen maken van de basis van het masseren. Kijk eens op de website van Positive Touch voor meer informatie.

Hoe kom je aan blessures?

Het krijgen van een blessure tijdens het sporten en bewegen is geen vreemde bijkomstigheid. Alle spieren, botten, pezen en gewrichten in je lichaam werken keihard om je lichaam draaiende te houden en door het sporten worden de botten en pezen steviger en de spieren dikker. Helaas is dit geen garantie om eventuele blessures te voorkomen. Een spier die te ver uitrekt, een pees die scheurt of een gekanteld gewricht kan al zorgen voor enorm veel pijn op de desbetreffende plaats in je lichaam. Dit soort blessures worden dan ook sportblessures genoemd. Blessures in je been komen het vaakst voor.

Revalidatie na een beenblessure

Wanneer je iets verrekt in je been kan dit meestal vrij snel weer bewegen. Probeer dit dan ook voldoende te doen. Wanneer je je been bij een verrekking niet beweegt, heb je kans dat de spieren in je been stijf worden en deze dan langer moet herstellen dan gebruikelijk. Ook is het belangrijk dat je je blessure nooit overbelast. Zorg dat je altijd de beschikking hebt over een paar krukken mocht je een sport uitoefenen waarbij je je benen flink aan het werk zet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *