Haar texturen en voornamelijk golvend en krullend haar

Golvende 2A, krullend 3A, 3B, 3C … wat betekent het allemaal? Haar Textuur wordt ingedeeld in subcategorieën van letters en cijfers. Steil haar is geclassificeerd als een 1, golvend haar is een 2, krullend haar is een 3, en kinky of coily haar is een 4. Deze categorieën kunnen verder worden ingedeeld op basis van de diameter van een krulpatroon. A’s hebben de breedste krul patronen, terwijl C’s het krapste krulpatroon heeft. Dit classificatiesysteem maakt het makkelijker om haartype en textuur te begrijpen, zodat de juiste producten voor het haar kan worden gebruikt.

GOLVEND 2A

Dit is de minst golvende haar textuur – bijna recht met een lichte bocht.

GOLVEND 2B

Deze haartextuur heeft meer bochten en ziet eruit als de immer populaire losse, getextureerde, beachy golven die bereikt kunnen worden met een kurlify tang. 

GOLVEND 2C

Dit is de golvende textuur, en meestal de minst glanzende van alle golvende texturen en gevoelig voor droogte. Golvend 2C haar ziet eruit alsof het is gekruld met een kleinere krulstaaf, ongeveer 1 1/4 inch.

KRULLEND 3A

Deze haartextuur heeft grotere losse S vormen in, net als als je je haar krullen met een 1 inch curling wand in prinses krullen stijlt.

KRULLEND 3B

Deze haartextuur heeft een duidelijke strakke ringlet vorm en springen direct terug als er aan getrokken wordt.

KRULLEND 3C

Deze haartextuur is meestal te vinden op etnische haartypes, en heeft een bijna Z vorm aan de beklemming van de bochten in het haar.

Als u meer informatie nodig heeft over het stijlen van uw haar naar een van deze haartypes, dan kunt u contact opnemen met kurlify dit bedrijf heeft al langere ervaring met gekruld haar en hoe je van bijvoorbeeld Krullend 3B naar Golvend 2C gaat. Neem daarom contact op voor meer informatie.