Hotstone massages aanbieden? Zorg eerst voor de juiste materialen

hotstone set

Een hotstone massage is een van de manieren om een massage aan te bieden of te ontvangen. Bij deze vorm van massage draait het allemaal om stenen die op een temperatuur van ongeveer 45 graden zijn gebracht. De druk en de hitte die van de stenen uitgaan moeten vervolgens spanning en stress uit het lichaam halen. Een goede hotstone set maakt het mogelijk deze massages te geven, ook aan jezelf.

hotstone set

Waaruit bestaat doorgaans een hotstone set?

Van een goede hotstone massage set mag je verwachten dat de volgende elementen erin aanwezig zijn:

  • Massagestenen. Deze zijn in een hotstone set natuurlijk het belangrijkst. Doorgaans gaat het dan om een partij basaltstenen. Basaltstenen hebben namelijk in ieder geval als voordeel dat je ze eenvoudig gecontroleerd kunt opwarmen. 
  • Een verwarmer, ook wel een hotstoneheater genoemd. Deze verwarmer moet ervoor zorgen dat je de stenen snel op de gewenste temperatuur kunt brengen. Ondanks de snelheid gebeurt dat op een beheerste manier.
  • Een lepel waarmee je de stenen comfortabel uit de heater kunt halen.

Hoeveel stenen heb je nodig?

Wanneer je op zoek gaat naar een hotstone massage set, dan zal het je snel opvallen dat de beschikbare sets verschillende aantallen stenen bevatten. Dit werpt al snel de vraag op hoeveel stenen je dan eigenlijk nodig hebt. Welnu, als je deze set voor privégebruik gaat inzetten, mogelijk zelfs met jezelf als patiënt, dan kun je waarschijnlijk prima volstaan met 22 stenen. Dit is normaal gesproken het laagste aantal dat wordt aangeboden. Her en der zijn er echter sets met tot 60 stenen te verkrijgen. Deze sets hebben dan ook een wat professioneler karakter. Bovendien vind je in de grotere sets vaak ook andere soorten stenen terug, zoals chakrastenen. Hiermee zou je je behandeling dus gevarieerder kunnen maken. Je kunt dan derhalve meer soorten klachten behandelen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *