Verschillend tussen hydraterend en voedend.

Bij mooi weer is het belangrijk om het verschil te weten tussen hydrateren en voeden, want het zijn twee verschillende dingen. Dit is vooral belangrijk bij natuurlijke gezichtsverzorging.

Als we zeggen dat een huid uitgedroogd is, komt dat omdat ze geen water heeft. Alle huidtypes kunnen in bepaalde situaties, zoals in de zomer, uitgedroogd raken.

Maar als we zeggen dat het droog is, bedoelen we dat het lipiden mist, algemeen bekend als vetten. Een vochtarme huid heeft water nodig en een droge huid heeft voedsel nodig.

Dat is, heel kort, het verschil tussen de noodzaak om te hydrateren en te voeden. Belangrijk om rekening mee te houden, vooral in het geval van een gecombineerde of vette huid, aangezien het voorzien van een droge huid met hydratatie wanneer deze zichzelf moet voeden, de tekenen van uitdroging zullen blijven verschijnen, maar het tegenovergestelde doen zoals het toevoegen van overtollig vet aan de huid die het niet nodig heeft, zal problemen veroorzaken.

De vetten waarnaar we verwijzen als we het over lipiden hebben, zijn niet de vetten die we associëren met een dieet, en evenmin worden ze geproduceerd door de talgklier. Ze bevinden zich niet op dezelfde plaats en voeren ook niet dezelfde functies uit.

Lipiden zijn vettige componenten die onze huid van nature aanmaakt om cellen te ondersteunen en vocht in de huid vast te houden.

Wanneer de huid hydrateren en wanneer voeden?

Om te weten wanneer we de huid moeten hydrateren in plaats van voeden, en vice versa, gaan we verduidelijken dat er in de opperhuid een structuur is die fungeert als een beschermende muur bij bijvoorbeeld natuurlijk gezichtsverzorging.

Deze wand wordt de hydrolipidenbarrière van de huid genoemd en daarin is het cement de lipiden. Als we er niet genoeg hebben, wordt die muur niet goed gebouwd, worden de stenen niet goed verlijmd en ontstaan ​​er gaten waardoor het water uit de huid snel zal verdampen. Bovendien zal onze microbiota worden veranderd, wat zelfs kan leiden tot een huidziekte.

Om de voedingsbehoefte van de huid met volledige zekerheid te kennen, voeren we een huiddiagnose uit. In het geval dat we dit niet doen, zijn enkele aanwijzingen die ons kunnen helpen om te onderscheiden bij natuurlijke gezichtsverzorging of er behoefte is aan hydrateren of voeden, de sensaties:

  • Een droge huid voelt jeukend, oncomfortabel, stijf na het reinigen, en het is een huid die ruw aanvoelt, en zelfs barsten of schilfers.
  • Een vochtarme huid voelt gebrek aan flexibiliteit en elasticiteit, en heeft een opmerkelijk verlies van licht. Je kunt je in bepaalde situaties strak voelen en als je uitgedroogd blijft, krijgt je ook schilfering, vooral op de neusgaten, het begin van de wenkbrauwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *